Biopaten Mellbystrand logotype

Vad är biopati?

Biopati är en form av naturmedicin, yrkesmässigt utförd av en biopat. 
Biopatins metoder består av näringsterapi, kost, immunterapi och dränering/utrensning.

Biopatin grundades på 1970-talet av dansken Kurt Winberg Nielsen. Han ville ha ett namn på en terapeut som har bred yrkesutbildning inom komplementär medicin inklusive basmedicin.
Han tog namnet biopati från orden bios (liv) och patos (sjukdom, lidelse) och tog sedan patent på ordet. Endast diplomerade biopater får använda namnet.

färre preparat

Tack vare utbildningens bredd och de analysmetoder som används, kan en biopat bedöma vilka obalanser som är viktigast att ta hand om först. Jobbar man med det som är prioritet, samtidigt som klienten gör de förändringar som krävs, försvinner många obalanser på köpet. Detta gör att man kan ordinera färre preparat och ändå få kortare behandlingsperiod.
 

Mer information kring biopati, dess innehåll och utövning finner ni via
www.biopatiakademin.se
 

Homeopati är en del inom den biopatiska medicinen.
Homeopatin grundas på principen att lika botar lika. Det homeopatiska medlen baseras på ämnen från mineral-, djur- eller växtriket. De är sedan kraftigt utspädda och potenterade vilket innebär att vätskan eller kristallerna är laddade med information på frekvensnivå. Denna information påverkar kroppens celler.
 

Immunterapi handlar om att stärka kroppens immunsystem.
Bakterier, virus, svamp och parasiter kan skapa obalanser och sjukdomar. Med immunbiologiska preparat kan man avlägsna dessa och återfå hälsa.