Biopaten Mellbystrand logotype

Pollenöverkänslighet? Då gäller det att stärka immunförsvar och slemhinnor

Pollen på ingång
 
Då gäller det att stärka sitt immunförsvar och sina slemhinnor.
Börja snarast med det om du brukar ha problem med pollenöverkänslighet.
Ett sätt är att stötta matsmältningen med enzymer. Zink är också hjälpsamt för att stärka immunförsvaret och enzymproduktionen. Saltinhalator har en del allergiker  god effekt av vid astmatiska besvär.
 
Quercetin är en flavonoid, ett naturligt gult färgämne som förekommer i många frukter och bär. I koncentrerad form är den effektiv för att reducera allergiska reaktioner och inflammationer i luftrören. Det finns forskning som visar på att quercetin är effektivare än det mastcellstabiliserande läkemedlet Lomudal GI (journals.plos.org).
Quercetin är särskilt aktivt tillsammans med c-vitamin (som också är ett naturligt antihistamin). C vitamin behövs i större doser vid allergiska reaktioner så välj gärna ett syraneutralt som inte irriterar magen.
 
Vissa livsmedel innehåller proteiner liknande dem som finns i pollen. Om du äter dessa livsmedel under pollensäsongen förvärras pollenallergin. Detta kallas för korsallergi.
Att undvika dess livsmedel är ett naturligt sätt att lindra pollenallergin. 

Björk - Stenfrukter (som plommon, körsbär, persika), mandel, äpple, päron, nötter, jordnötter, selleri, kiwi, morot, palsternacka, potatisskal, jordgubbar
Gräs - Vete, råg, jordnötter, sojabönor, ärtor, tomat, lök
Gråbo - Selleri, persilja, morot, vitlök, paprika, fänkål, banan, melon, vissa örtkryddor, kamomill, solrosfrö, muskotnöt
 
PollenOptimal från Helhetshälsa och Pollenzym från Holistic är några kombinationstillskott som bland annat innehåller quercetin.
 
Har du stora besvär med pollen och andra allergier? Kontakta mig för konsultation HÄR. Jag använder mig bland annat av immunreglerande naturläkemedel från Sanum-Kehlbeck samt frekvensterapi.

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln